RM58 fauteuil – Design klassieker uit ’58

Breedte:67 cm
Diepte:68 cm
Hoogte:72 cm
Zithoogte:38 cm
Hoogte armleuning:62 cm
Levertijd:4 weken
Prijs:Vanaf € 449,- voor de matte versie
Productomschrijving:Lees meer »

Poolse designklassieker in een modern jasje.

De huidige RM58 is een moderne versie van de baanbrekende design klassieker van Roman Modzelewski. In 1958 nog met de hand gemaakt, was het een van de eerste Poolse glasvezel-polyester meubelstukken. Niet alleen innovatief door het gebruik van materiaal, maar de geheel gesloten organische vorm kende in die tijd zijn gelijke niet.

In 1961 vroeg Modzelewski patent aan en hoewel Le Corbusier zeer geïnteresseerd was om dit ontwerp in grote aantallen in Frankrijk te produceren, lieten de politieke verhoudingen tussen Polen en Frankrijk in die tijd niet toe dat de vrijage tot een huwelijk mocht leiden.

Een van overgebleven prototypes (in die tijd nog met de hand wit geschilderd) is te zien in het Londense Victoria & Albert Museum.

Afrit 29 - RM58 classic - sfeer

De hedendaagse RM58 komt in 4 versies.

RM58 Composiet
Met deze uitvoering blijven de makers het dichtst bij het origineel uit 1958. Dit is de ‘premium’ versie.
Er wordt gewerkt met moderne composieten uit de moderne jachtbouw. Dit zijn de hedendaagse vervangers zijn van het polyester en glasvezel dat door Modzelewski in 1958 bij het origineel werd gebruikt. Het oppervlakte wordt daarna afgewerkt met een gekleurde epoxyhars om een hoog kwalitatieve afwerking en duurzaamheid te verkrijgen.

RM58 Classic
Zowel de ‘Classic’ als de ‘Matte’ versie worden geproduceerd met behulp van rotatiegieten.
Een zitting gemaakt van polyethyleen en afgewerkt met een hoogglans lak.

RM58 Mat
Ook bij deze versie van de klassieker wordt geproduceerd met behulp van rotatiegieten. Gemaakt van een polyethyleen op kleur welke behalve een andere esthetische uitstraling er ook meteen voor zorgt dat de RM58 Mat geschikt is voor buiten.

RM58 Soft
Met deze ‘zachte’ versie van de RM58 zijn de makers een stapje verder gegaan. Trouw aan het origineel, heeft hier toch een complete ‘redesign’ plaatsgevonden. De zitting is een weinig groter. Het schuimen van de zitting waarborgt comfort én bruikbaarheid.
Beschikbaar in een brede range materialen en kleuren. Nu ook leverbaar in 3 verschillende onderstellen.