Vloerkleed Alta 87 – Brinker Carpets

170 x 230 cmmet vriendencheque: € 424,- normaal: € 499,-
200 x 300 cmmet vriendencheque: € 654,- normaal: € 769,-
240 x 340 cmmet vriendencheque: € 900,- normaal: € 1059,-
Afwijkende maten:Niet mogelijk!
Levertijd:Standaardmaten tussen 2 en 8 weken
Prijs:Tijdelijk met vriendencheque 15% korting op de normaalprijs.
Productomschrijving:Lees meer »

Vloerkleed Alta 87 – Natuurlijk vloerkleed met rode accenten.

Vloerkleed Alta 87 is prachtig met zijn rode accenten. Dit heerlijke karpet bestaat uit 80% wol en 20% sisal en past daardoor perfect in de natuurlijke woontrend. Door de rode accenten en de rode biezen aan twee zijden geeft dit kleed veel mogelijkheid tot combineren.

Je kunt dit kleed gebruiken als accentkleur om zo kleur in je interieur te brengen. Je kunt ook kiezen voor ton-sur-ton en dit vloerkleed bij een rode bank neerleggen.

Sisal.

Op zoek naar een vloerkleed van sisal of een vloerkleed van wol? De Alta vloerkleden van het Nederlandse merk Brinker Carpets combineert beide materialen.

Van Sisal werd vroeger voornamelijk touw gemaakt. Sisal voelt iets ruwer aan dan wol, maar net als wol ‘ademt’ sisal. Het werkt vochtregulerend en is niet statisch.

Sisal is wel vochtgevoelig. Het advies is om gemorste vloeistoffen meteen te deppen. Ga nooit wrijven! Een goede luchtvochtigheid in de ruimte is niet alleen van belang voor ons eigen welzijn, maar draagt ook bij tot een goed behoudt van je vloerkleed en andere meubelstukken van natuurlijke materialen.

Oorspronkelijk kwam sisal vooral uit Mexico. Ze snijden de bladeren van de Agave plant af als deze minimaal 1 meter zijn. Het sap wordt eruit geperst en wordt onder andere gebruikt voor een populaire Mexicaanse drank. De vezels worden gedroogd om daarna verder verwerkt te kunnen worden.

Veel van deze vezels werden verscheept vanuit het havenstadje Sisal, waaraan het zijn naam te danken heeft. Tegenwoordig komt er ook veel sisal uit Tanzania en Kenia.

Omkeerbaar.

De Alta vloerkleden zijn omkeerbaar en zijn dus aan beide zijden te gebruiken. Dit geeft je interieur iedere keer een net andere look, maar verlengt ook de levensduur van je kleed.

Regelmatig keren geeft ook de mogelijkheid om beiden zijden eens goed te stofzuigen. Bij voorkeur zonder borstel om de vezels niet te zeer te belasten. Draai het kleed ook eens 180 graden om zo looppaden te vermijden.

De productie vindt plaats in Europa en de karpetten worden met de hand geweven.

In zes verschillende kleurenstellingen.

De Alta-serie is er in zes verschillende kleurstellingen. Is kleur vloerkleed Alta 87 met de rode accenten niet helemaal de juiste keuze? Kijk dan eens naar de 5 andere kleurstellingen:
88 – oranje accenten
91 – groene accenten
182 – beige accenten
185 – blauwe accenten
228 – grijze accenten

In drie standaardmaten verkrijgbaar!

Veel vloerkleden in onze collectie zijn naast de standaardmaten ook verkrijgbaar op maat. Dat is bij de Alta-serie helaas niet mogelijk. De beschikbare maten zijn:
* Vloerkleed 170 x 230 cm
* Vloerkleed 200 x 300 cm
* Vloerkleed 240 x 340 cm

Gratis onderhoudsadvies vloerkleed.

Brinker Carpets laat haar vloerkleden door ‘James’ testen. James test alle adviezen en oplossingen eerst in hun eigen laboratorium en ze zijn er niet alleen voor de producent, maar ook voor de consument. Iedereen kan voor zijn vloerkleed, tapijt of karpet terecht met vragen op het gebied van onderhoud en vlekverwijdering.

Kijkt u maar eens op hun ‘website’ voor meer informatie en advies.